Spennende tanker om Amazon Go

Det har vært mye buzz om Amazon sin nye hel-automatiserte butikk i Seattle som åpnet nylig. Jeff Bezos er jo beryktet for å endevende verdikjedene i bransje etter bransje og etter noen år med prøving og feiling rundt hjemlevering av mat kjøpte Amazon Whole Foods for en tid tilbake og alle har siden undret hvordan dagligvarehandelen nå skal få seg sitt “Kodak moment”.

Som med alt annet disse tech-gigantene gjør handler det om å legge fantastiske midler på å automatisere og ta ut effekten av digitaliseringen for så å endevende nær sagt alle bransjer. Bransjer som ofte sliter med å gjøre transformasjonen fra den analoge verden (litt som Rema 1000 eller Norgesgruppen med faste kostnader som tvinger dem til å fokusere på kjernevirksomhet framfor innovasjon) til den digitale, mens altså Amazon og Google er digitale fra begynnelsen og ikke må skifte motorene mens flyet er i luften så å si.

Leste denne svært insiktsfulle artikkelen om den analoge verdens kamp for å være innovative i lys av de fødte digitale selskapenes formidable fortrinn og forutsetninger.